Visszárukézikönyv

 

Áruk visszavételének szabályozása

 

I. Visszáruzás folyamata

 

 1. A webshopban "AZ ÉN GRANITOM" menü alatt a "VISSZÁRUK" almenüben a "VISSZÁRU-BEJELENTÉS" menüpontnál fel kell venni a visszáru igényt.
 2. A visszáruzás folyamatához szüksége lesz a megbízásszámra, amelyen a visszaküldendő cikket rendelte, illetve a visszaküldendő cikk cikkszámára is.
 3. A folyamat eredményeként egy "VISSZÁRUJEGYET" fog kapni, amelyet „Az Én Granitom“ „Visszáruk“ almenüjében a „Mindet listázni“ gombra kattintva kell kinyomtatni.
 4. A kinyomtatott "VISSZÁRUJEGYET" a visszaküldendő áru mellé a csomagba kell elhelyezni. Ennek hiánya esetén nem írható jóvá a visszaküldött áru értéke.
 5. A Granit központ a visszaküldési igényt automatikusan megkapja a webshopból és ez alapján megszervezi a szállítást.
 6. A Granit központ a vevőt a megszervezett visszaszállítás idejéről és az áru felvételéről telefonon értesíti.
 7. A szállítást minden esetben megbízott speditőr partnerünk végzi.
 8. A visszaküldendő árukat minden esetben szakszerűen be kell csomagolni úgy, hogy a szállítás során sem személyi sérülések, sem az áru sérülése ne következhessen be. Az áru mellé a csomagba mindenképp el kell helyezni a kinyomtatott "VISSZÁRUJEGYET".
 9. A becsomagolt visszárut a megbeszélt időpontban a speditőr részére át kell adni.
 10. A visszaküldött áruk beérkezése és feldolgozása után kerül a jóváírás kiállításra.
 11. A fentiektől eltérő módon visszaküldött áruk esetében a Granit kizárja a felelősségét, és jóváírás nem érvényesíthető.

 

II. Visszáruzás feltételei

 

 1. A GRANIT által küldött árukra a következő visszáruzási feltételek érvényesek:Minden katalógus áru (kivétel a különleges cikkek) alapvetően 3 hónapon belül értékcsökkenés nélkül számunkra visszaadható. 3 hónapnál régebbi visszáruk esetében 30% értékcsökkenési díj kerül felszámításra. 6 hónapnál régebbi visszáruk esetében 50% értékcsökkenési díj kerül felszámításra, amelyek a jóváírásból kerülnek levonásra. 1 évnél régebbi áruk visszaküldése esetében a visszavétel kizárt. A számítás alapja az áru kiszállítási dátumakor érvényes ár.
 2. Minden visszaszállításnak van egy ún. betárolási költsége. Ez a visszaküldendő áru méretétől, fajtájától, mennyiségétől független. A betárolási és visszaszállítási költség együttesen 3.700- Ft + ÁFA, amely minden visszaküldés alkalmával felszámításra kerül.
 3. Az áru valamint a csomagolás kifogástalan állapotú legyen, rajta sérülések nem lehetnek. Amennyiben az áru ill. a csomagolás sérült, akkor az értékvesztés a jóváíráskor levonásra kerül. Amennyiben az áru egyszer már beépítésre került, akkor a visszavétele nem lehetséges. Ebben az esetben az áru az ügyfél költségére kerül visszaküldésre. Megbontott csomagolási egységek nem vehetőek vissza.
 4. A visszárukat a visszaküldés előtt be kell jelenteni a webshopban "Az én Granitom" menü "Visszáruk" almenüjében. Be nem jelentett visszáru esetén jóváírási igény nem érvényesíthető. A kinyomtatott visszáru jegyet minden esetben el kell helyezni a csomagban a visszaküldendő áru mellé, különben a jóváírás nem érvényesíthető.
 5. A visszáruzást ügyfélszolgálatunkon telefonon is be lehet jelenteni, és kérni a visszáruzás lebonyolítását, de ebben az esetben nettó 3.700,- Ft kezelési költség kerül felszámításra.
 6. Minden különleges beszerzés ill. az ügyfél számára speciálisan rendelt alkatrész (eredeti alkatrész) nem visszáruzható.
 7. A visszaküldendő áruk összértékének legalább a nettó 12.000,- Ft-ot el kell érniük.
 8. A nettó 2.400,- Ft egyedi áruértéket el nem érő cikkek esetében kizárt a visszavétel.