Weboldalunkon a lehető legjobb szolgáltatás és a megfelelő működés érdekében cookie-kat (sütiket) használunk. Az oldal használatával Ön elfogadja ezt.További információk

1. Bevezető rendelkezések


A jelen felhasználási feltételek a Granit Parts Bt. valamennyi, a www.granit-parts.hu honlapon (a továbbiakban: „Webáruház”) megvásárolható termékére vonatkozik.


Az adásvételi szerződés a Granit Parts Bt., mint eladó (a továbbiakban: „Granit Parts”) és a megrendelést elküldő fél (a továbbiakban: „megrendelő”) között jön létre.


A jelen felhasználási feltételekben nem szabályozott kérdésekben az Általános Üzleti Feltételek (a továbbiakban: „ÁÜF”) rendelkezései irányadóak, amely a fenti honlapon elérhető.
Az Általános Üzleti Feltételeket a Granit Parts távollevők között több szerződés megkötése céljából egyoldalúan, a távollevők közreműködése nélkül előre határozta meg, azt a felek egyedileg nem tárgyalták meg.


Amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Webáruháznak, figyelmesen olvassa el az Általános Üzleti Feltételeket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásunkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.
A fenti honlapon történő regisztrációval és a Webáruházban történő vásárlással a megrendelő elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen felhasználási feltételeket, valamint az ÁÜF-ben foglaltakat.


A Webáruházban történő vásárlással a megrendelő kifejezetten rögzíti, hogy a megvásárolni kívánt termék(ek) minden lényeges tulajdonságáról meggyőződött.


A Webáruházban a Webáruház aloldalain részletes termékismertetővel ellátott termékek vásárolhatók meg. A Webáruházban a termék adatlapján feltüntetésre kerülnek az azzal kapcsolatos tudnivalók, jellemzők, tulajdonságok, amelyek az előzetes tájékozódást segítik. Granit Parts a Webáruházban részletesen feltünteti a forgalmazott termékek nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A fotók csupán illusztrációként szolgálnak, Granit Parts nem vállal felelősséget a Webáruházban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete közötti esetleges eltérésért.


2. A Webáruház üzemeltetője


Név: Granit Parts Bt.

Székhely: 6000 Kecskemét, Thököly utca 3.

Cégjegyzéket vezető bíróság: Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 03-06-116177

Adószám: 25512649-2-03

Telefonszám: +36 76 610076

E-mail: sales.hu@granit-parts.com

3. A vásárlás menete


3.1. Regisztráció
A megrendelő regisztráció nélkül is látogathatja a Webáruházat, a vásárláshoz viszont regisztráció szükséges.


A megrendelő a ’Regisztráció’ menüpontra kattintva adja meg az alábbi adatait: Cégadatok: Cégnév; Utca/házszám; Ország; Postai irányítószám; Település; Web-oldal (amennyiben van); Forgalmi adó azonosítószám; Ágazat; Műhely munkatársainak létszáma; Főgyártmány; Személyes adatok: Megszólítás; Keresztnév; Családnév; Nyelv; Beosztás; E-Mail cím; Telefon; Mobiltelefon; Fax:


A regisztráció befejezése után Granit Parts a megadott E-Mail címre kiküldi Megrendelő részére a belépéshez szükséges adatokat. Ezt megelőzően adategyeztetés céljából Granit Parts felveheti telefonon vagy e-mail útján a kapcsolatot Megrendelővel


Granit Parts a jelszavakat hozzá nem férhető, titkosított formában tárolja, így az eredeti jelszót a vásárló részére nem tudja visszafejteni és megadni. Megrendelő köteles a regisztráció során a rendszer által kért adatokat a valóságnak megfelelően megadni.


Ezen adatok megadása a megrendelés teljesítéséhez és a számla kiállításához szükséges. Az adatok helyességét a megrendelő bármikor ellenőrizheti, ha szükséges azokat módosíthatja.


3.2. Bejelentkezés
Amennyiben a megrendelő regisztrálta magát, úgy a ’Bejelentkezés’ menüpontban a Felhasználó azonosító és a jelszó megadásával bejelentkezhet a Webáruházba.


3.3. A vásárlás menete, a kosár
A Webáruházban található termékeket a regisztrált és bejelentkezett megrendelő a kiválasztott termék melletti kosár szimbólumra kattintva tudja megvásárolni. Az adott termék így kerül be a megrendelő ún. elektronikus kosarába, amely tárolja és összegzi a vásárlásra kiválasztott valamennyi terméket.


Az adott termékből vásárolni kívánt mennyiséget a ’Mennyiség’ ablakba lehet beírni.


A kosár tartalma a ’Pénztárhoz’ gombra kattintás előtt bármikor megváltoztatható, a bevitt adatok módosíthatóak, törölhetőek, egészen a megrendelés elküldéséig. A „Rendelés elküldése” gombra kattintva a megrendelés véglegesítődik. A megrendelés elküldésével a megrendelőnek fizetési kötelezettsége keletkezik. Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetén, az újra küldést kizárólag a termékek ellenértékének és a kapcsolódó költségek és díjak előre történő átutalása – kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani.


Az adott megrendelés adatai az elküldést követően már nem módosíthatóak, módosítási igény esetén fel kell venni a kapcsolatot a Granit Parts-cal. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkét minden felelősség a megrendelőt terheli.


3.4. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás, a szerződés létrejötte
A megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül.


A rendelés elküldését, illetve az ajánlat megérkezését követően a Granit Parts legkésőbb 48 órán belül egy automatikus e-mailben visszaigazolást küld a megrendelőnek. A vásárlás folyamata a visszaigazoló e-mail kézbesítésével befejezett. Amennyiben ezt a visszaigazolást a megrendelő legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg (és az e-mail elektronikus levelezési rendszerében a kéretlen reklámlevelek (ún. spam) közé sem került automatikusan elhelyezésre), ezt a Granit Parts elérhetőségeinek valamelyikén jeleznie kell. Granit Parts kizárja felelősségét a visszaigazolás kézbesíthetetlenségéért, ha annak oka a megrendelő által megadott adatok pontatlansága vagy a levelezési rendszerének telítettsége. Ez a visszaigazolás tartalmazza a megrendelés részleteit és egy automatikus rendelésszámot is, azonban még nem jelenti a megrendelés elfogadását. Amennyiben a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok hibásak, ezt a Megrendelőnek legkésőbb 24 órán belül jeleznie kell a Granit Parts számára, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.


Granit Parts nem vállal felelősséget az egyes termékek műszaki jellemzőinek, ismertetőinek, leírásainak a gyártó, vagy rajta kívül álló okok miatti előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Granit Parts fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására, amennyiben az említett változások miatt a megrendelést nem vagy nem a megrendelés szerint képes teljesíteni.


4. Árak


A termék adatlapján feltüntetett két ár az adott termék ajánlott fogyasztói ára, valamint a kedvezményes beszerzési, amelyek nem tartalmazzák az ÁFA-t, sem a szállítási költséget. Az árak módosításig érvényesek.


Granit Parts a megrendelt terméket a megrendelés napján érvényes fogyasztói áron számlázza ki a megrendelőnek, amelyet a visszaigazolás is tartalmaz.


5. A termék(ek) átvétele, szállítás


Kiszállítás kizárólag Magyarország területére történhet. A szállítási idő: raktáron lévő termék esetén általában 2 nap. Raklapos áru szállítása esetén a szállítási idő akár két hét is lehet. Lehetőség van egynapos szállítást is kérni, azonban a kézbesítés nem garantált egy napon belül, illetve a szolgáltatás nem elérhető Magyarország teljes területén. Az aktuális kiszállítási díjakat a Granit Parts honlapja tartalmazza.


A terméknek a futártól való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával az adott termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik. Ezt követően a Granit Parts utólagos mennyiségi és minőségi reklamációt nem fogad el. A fent írt dokumentumok aláírásával a megrendelő elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (a csomag tartalma nem hiányos, nem sérült a csomagolás vagy a termék stb.).


Bármilyen sérülés, hiányosság észlelése esetén jegyzőkönyvet kell felvetetni a futárral. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, úgy a termék visszavételét a Granit Parts díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért a Granit Parts semmilyen felelősséget nem vállal.


6. Fizetés


A termék(ek) árának kifizetése banki átutalással történik. Granit Parts fenntartja magának a jogot, hogy egyes esetekben előre utalást kérjen.


Utalás esetén a közlemény rovatban a rendelésszám és a számla sorszámának megadása kötelező.


7. Szerzői jog


A Webáruház és az azon található tartalmak szerzői jogi védelem alatt állnak, az azzal kapcsolatos vagyoni jogok gyakorlására a Granit Parts kizárólagosan jogosult.


Granit Parts fenntart magának minden jogot a Webáruház, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak (ideértve az ott található képeket, szövegeket, dokumentumokat is) tekintetében. Tilos a Webáruházban megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Granit Parts előzetes írásos hozzájárulása nélkül.


Granit Parts előzetes – azonban se nem kizárólagos, se nem átruházható – írásbeli felhasználási engedélyt ad ahhoz, hogy a Webáruházban megjelenő tartalmakat eredeti formában, kizárólag saját használat céljára a megrendelő számítógépére letöltse, ott rögzítse, illetve kinyomtassa, de nem arra, hogy harmadik fél számára bármilyen formában hozzáférhetővé tegye.


8. Egyéb rendelkezések


Granit Parts rendszere a megrendelő aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a megrendelő által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal.


A Granit Parts adatkezelési tájékoztatója a honlapján érhető el.


Panasz esetén a jelen Általános Üzleti Feltételekben megadott elérhetőségeken veheti fel velünk a kapcsolatot. A megrendelő esetleges panaszának ügyintézése írásban, illetve telefonon a 2. pontban megadott elérhetőségeken történik. Granit Parts a panaszt legkésőbb annak beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja, és írásban tájékoztatja a megrendelőt a vizsgálat eredményéről, valamint arról, hogy annak elutasítása esetén milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a megrendelő rendelkezésére.


Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő
Békéltető Testület
6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Levelezési cím: 6001 Kecskemét Pf.228
E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu
Honlap: www.bacsbekeltetes.hu
A Webáruházban történő vásárlás, megrendelés a megrendelő részéről az internet lehetőségeinek, korlátainak és veszélyeinek ismeretében történik (mint pl. teljesítmény, hibák). Granit Parts-ot semmilyen felelősség nem terheli a megrendelőt ért olyan közvetlen vagy közvetett kárért, amely a Webáruházba történt bejelentkezés során vagy azzal kapcsolatban, esetleg a Webáruházban történő vásárlás során következett be. A megrendelő számítógépén tárolt adatok védelme kizárólag a megrendelő feladata és felelőssége.


Granit Parts jogosult a jelen felhasználási feltételeket bármikor, egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott megrendelésekre alkalmazandóak.


A jelen vásárlási feltételek a fogyasztónak nem minősülő megrendelő Webáruházban történő vásárlásainak szabályait tartalmazza. Kecskemét, 2018. február 15.