25 ÉVES A GRANIT

Idén fennállásunk 25-ik, jubileumi évfordulóját ünnepeljük. Nagy büszkeséggel tekintünk vissza erre a mozgalmas és sikeres negyedszázadra. A mezőgazdasági gépek német kereskedője a kiváló minőségű alkatrészek területén globális szolgáltatóvá formálódott.

 

Mindeközben a GRANIT már nem csupán traktoralkatrészekkel foglalkozik. Velünk megegyezően, az évek során a kínálatunk is nőtt.

Ma már a mezőgazdasági és építőipari gépekhez szükséges alkatrészektől kezdve a kertészeti és erdészeti termékeken át egészen a műhelyfelszerelésekig, mindent kínálunk. Ezenkívül számos szolgáltatással támogatjuk Önt ott, ahol épp szüksége van rá.

GRANIT PARTS - AHOGYAN A TAPASZTALAT JÖVŐVÉ FORMÁLÓDIK

Lefelé görgetve tekintse meg cégünk történetét velünk együtt!

Kezdetben a mezőgazdasági gépek német alkatrész-kereskedőjeként tevékenykedő cégtől kiindulva egészen a kiváló minőségű termékek globális szereplőjéig.

1923

Dietrich Fricke kovácsmester megalapítja a vállalkozást Heeslingenben, és egy év múlva beköltözik az első műhelybe.

1966

A cég 1966. július 1-jén a műhellyel, alkatrészraktárral és irodával rendelkező mostani telephelyre költözik. Az új helyszín Heeslingen peremén elősegíti a vállalat hosszú távú növekedését.

1972

A Hanomag hannoveri üzemének leállításából származó nagy mennyiségű alkatrészek felvásárlásával az üzlet jelentős mértékben kibővül. Az alkatrészek kereskedelme révén a FRICKE cég nemzetközileg is ismertté válik.

1996

A sikeres alkatrész-kereskedelem a GRANIT PARTS márka bevezetéséhez vezet. Ezen a néven kibővül az európai szintű alkatrész üzletág, és a termékek értékesítése saját márkanév alatt történik. A vállalkozás további előrelendítése érdekében Heeslingenben új raktárak építése kezdődik.

2001

A GRANIT PARTS létrehozza első külföldi leányvállalatait Hollandiában és Ausztriában. A GRANIT PARTS növekedése már az egész kontinensre kiterjed. A vállalat Európa-szerte 19 leányvállalattal rendelkezik, és a beszerzési irodák, valamint a jó üzleti kapcsolatok révén ma már világszerte terjeszkedik.

2004

Elindul az elektronikus kereskedelem. Megkezdi működését a GRANIT webshop. Manapság a GRANIT megrendeléseinek körülbelül 96%-a online érkezik be.

2007

A GRANIT Szervizközpont és a GRANIT Akadémia létrehozása kibővíti szolgáltatásaink körét.

2007

A GRANIT Akadémia viszonteladók és műhelyek számára kínál gyakorlati képzéseket és szemináriumokat. Ezek keretében új trendekkel, innovatív technológiákkal találkozhatunk, szakismereteket nyújtunk és a tudás folyamatos továbbfejlesztését biztosítjuk.

2008

Bemutatkozik a GRANIT partnershop. Segítségével a GRANIT teljes kínálata elérhetővé válik a viszonteladók számára, saját online shop keretében.

2012

A GRANIT PARTS tovább bővül. Az új logisztikai központ megnyitásával a heeslingeni csarnok hasznos terület több mint 50.000 négyzetméterre emelkedik.

2018

A GRANIT applikáció Android és iOS operációs rendszerű telefonokon is elérhető. Az applikáció hozzáférést biztosít a GRANIT webshophoz és annak minden ismert funkciójához.

2020

Heeslingenben átadásra kerül a logisztikai csarnok legutóbbi bővítése. A GRANIT PARTS raktárcsarnoka immár összesen 90.000 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik. A kis méretű alkatrészek tárolására alkalmas új automatizált raktárral egy újabb lépést teszünk a jövő felé vezető úton.

2021

A FRICKE csoport a 25 ország összesen 66 telephelyén jelenleg 2977 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozót alkalmaz. Heeslingenben átadásra kerül a logisztikai csarnok legutóbbi bővítése. A GRANIT PARTS raktárcsarnoka immár összesen 90.000 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik. A kis méretű alkatrészek tárolására alkalmas új automatizált raktárral egy újabb lépést teszünk a jövő felé vezető úton.

Készséggel állunk rendelkezésükre!

 

 

Az ügyfélszolgálat, a javítási szolgáltatás, marketingtámogatás és a nagy teljesítményű logisztika a mezőgazdaság, a kertészet és az erdészet, az építőipari gépek, a hidraulika és a villástargoncák területein tevékenykedő viszonteladók erős partnerévé tesz minket. Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére. Elérhetőségünk ✆ +36 76 610 076.

 

 

Legyen ügyfél most